Meie klassi tegijad!

Anette, Lisbeth, Laura Susanna, Kätlin, Merilyn, Paula Maria, Hanna, Linette, Christin Sandra, Kertuliis, Stiina, õpetaja Kirsti


ja

Otto, Marten Erik, Hans, Henrik, Robert, Rando Marten, Erik, Cardo, Artti, Indrek ja Andreas.

esmaspäev, 29. november 2010

Christmas is coming soon...

Nii palju kauneid kaarte ja tervitusi... oleme kõik suures õhinas, kui saabub mõni uus kaart.

reede, 26. november 2010

Kadripäev


Vanasti tähendas kadripäev suurt pidu, karnevali, maskeraadi ja väga positiivseid emotsioone. Eestlaste jaoks on kadripäev olnud traditsioonirikas, näiteks pügati sel päeval lambaid ning oodati karjaõnne (ka vanasõna ütleb: "Mart on üle maa, Kadri üle karja") .



Eestlastel käisid kadrisantideks tüdrukud, kes olid riietatud puhastesse valgetesse riietesse, mis arvatavalt sümboliseeris piima ja Katariina mõtete neitsilikku puhtust. Piima seostati ka karjakasvatuse ja sünnitajate naistega.


Ka minu pere sai sel aastal kadrisantidelt õnne!


Tüüpiline kadrirituaal nägi välja järgnev: kadripäevale eelneval hanipäeval e. kadrilaupäeval mindi maskeerituna laulu ja pillimängu saatel küla peale käima. Uste taga küsiti tervituslaulu saatel luba tuppatulekuks. Luba saadud, usutleti pererahvast, esitati mõistatusi, lauldi, pritsiti vett ja visati vilja. Kui annid kätte saadud, lauldi tänulaulu ja minnes hüvastijätulaulu.

















kolmapäev, 24. november 2010

Koos on hea

08.-19.11.2010 „MÄRKAN JA AITAN” nädalad. Vastavate nädalate eesmärgiks on teadvustada õpilastele, õpetajatele ja koolitöötajatele kaaslaste märkamise ning aitamise tähtsust ning vajadust.



Saku Gümnaasiumis on MÄRKAMINE 2010-2011  õppeaasta märksõnaks.

Selle raames toimusid 08.-19.11.2010 ühistegevused klassidele: märkamiste ja aitamiste leidmine koolikeskkonnas, orienteerumismäng ning plakati valmistamine.
Plakati teemaks on  „KOOS ON HEA“.

Meie klass kujundas plakatiks kogu seina. Igaüks kujutas end sellisena nagu tahtis, erinevana, aga koos oleme üks tervik.







Vastavate nädalate eesmärgiks on teadvustada õpilastele, õpetajatele ja koolitöötajatele kaaslaste märkamise ning aitamise tähtsust ning vajadust.

teisipäev, 23. november 2010

Tallinna loomaaias

Täna olime klassiga õppekäigul Tallinna loomaaias. Alustasime mõnusa väikse "retrobussiga" (kohti täpselt meie klassi jagu) sõitu ning natuke pärast 9 olimegi kohal. Ilm tõotas külmetamist, kuid suuremal osal lastest oli kokkuvõttes isegi palav :) Pilet ja kaelakaart käes suundusime loomi vaatlema, infot hankima.

Rühmaga koos töötamine nõuab läbirääkimiste oskust ja nii mõnelegi enese ületamist.
Põnevust jagus küllaga, sattusime ju loomaaeda loomade söötmise ajal, kui loomad ootevalmis olid. Suurt elevust näitasid üles kaamlid.

 Nalja ja ehmatust pakkusid šimpansid.  
Söögipausi ajal kogusime mõtteid ja vestlesime, mõni hüples külmetavate varvaste pärast.



Kõige rohkem aega ja imetlust kulus elevandimajja, kus elevandi hiigelsuured heited ja pissisorin nalja ja kihinat tekitasid. Lisaks veel igasugused maod, hiirelised ja kilpkonnad.


Ajast jäi meil lõpuks veel puudugi... lõpupilt on tehtud juba jooksu pealt.





Õpetlik ja kasulik päev!

pühapäev, 21. november 2010

Esimene kaart šotimaalt!

Reedel olime kõik elevil ja rõõmsad, sest saime esimese jõulukaardi tervitustega šotimaalt! Otsisime kaardilt kohe üles, kus see koht asub ja tõlkisime maa tutvustust.

LUMI

Neljapäeval salvestasime projekti jaoks jõululaule ja nagu tellitult tuli lumi maha. Küll oli palju elevust!


neljapäev, 4. november 2010

Isadepäeva tähistamine

11. oktoobril toimuvad Saku Spordikeskuse võimlas kell    18-20 lõbusad teatevõistlused 3. ja 4. klasside õpilastele ja nende isadele.

Kaasa hea tuju, vahetusjalanõud ja selga sportlikud riided!

12. oktoobril ootame isasid tundi andma!